Retete
PUBLICITATE
Arhiva
- April 2013 (6)
- March 2013 (1)
- November 2012 (1)
- October 2012 (3)
- July 2012 (4)
- June 2012 (7)
- May 2012 (13)
- March 2012 (8)
- February 2012 (25)
- January 2012 (8)
- December 2011 (14)
- November 2011 (21)
- October 2011 (3)
M | T | W | T | F | S | S |
---|---|---|---|---|---|---|
« Apr | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Cauta in blog
Blog Traffic
Pages
- Last 24 hours: 0
- Last 7 days: 0
- Last 30 days: 0
- Online now: 0
Eclere cu frisca
Ingrediente carcase
4 oua
200ml apa
100ml ulei
4 linguri de faina
Ingrediente cema
500ml lapte
2 galbenusuri
3 linguri de faina
4 linguri de zahar
50g unt
1 fiola esenta vanilie
Ingrediente glazura ciocolata
150g ciocolata menajera
50ml smantana dulce pentru gatit
2 linguri de ulei
200ml frisca
Preparam prima oara carcasele astfel: punem la fiert intr-o craticioara apa si uleiul. Cand aceasta da in clocot, adaugam faina putin cate putin pana obtinem o compozitie asemanatoare cu mamaliga, amestecand continuu. Tinem pe foc amestecand pana cand aceasta incepe sa se lipeasca de fundul craticioarei. Luam de pe foc si lasam la racit. Adaugam oualele unul cate unul si amestecam pana la omogenizare. Punem hartie de copt in tava si folosim un sprit pentru a da forma aluatului. Introducem la cuptor la 180C pana cad acestea capata culoare aurie apoi oprim cuptorul si le lasam in interior pana cand acestea se racesc. Le scoatem din cuptor si le taiem capacele.
Pentru crema punem la fiert 300 ml de lapte impreuna cu zaharul si untul.In cei 200 ml lapte ramasi dizolvam faina. Cand laptele a inceput sa fiarba, adaugam laptele in care am dizolvat faina si amestecam pana cand compozitia se ingroasa. Luam de pe foc si incorporam galbenusurile unul cate unul. Turnam esenta si amestecam bine pana la omogenizare.Dam crema obtinuta la rece.
Batem frisca pana capata consistenta solida si ne apucam de umplut carcasele cu crema si apoi cu frisca. Punem capacele si dam la rece.
Punem pe foc ingredientele pentru glazura. Amestecam continuu pentru a nu se lipi pana cand obtinem o crema omogena. O turnam pe capacele eclerelor si le lasam apoi la rece pentru inca o ora.
Comentarii